Pum pum çorbası hangi yöreye ait?
Bu sayımızda sizlere Bartın’ın geleneksel lezzetlerinden olan ve ismini pişerken çıkardığı sesten alan Pumpum çorbasının tarifini tanıtmak istiyoruz. MALZEMELER: 3 yemek kaşığı tereyağı22 Mayıs 2020
Pumpum çorbası nerede meşhurdur?
Pumpum Çorbası – Bartın Ayrı bir tavada çıtır ekmeği ayçiçek yağıyla kavurun. Çorbaya tuz ve karabiber ekleyin. Çorba kaynadıktan sonra servis kasesine dökün. Üzerine çıtır ekmeği koyun.
Bartın’ın en ünlü yemeği nedir?
Bartın’ın önemli yöresel yemekleri arasında yer alan pirinçli mantı, çulha çorbası, yumurtalı isbut, kabak burma ve amasra salatası, yöreye özgü pişirme teknikleriyle günümüzde de yapılmaya devam edilen yemeklerdir.
Pum pum çorbası nasıl yapılır?
Hazırlanışı: Tencereye 5 su bardağı ılık su veya et suyu ve mısır unu ekleyip karıştırın. Kaynayana kadar karıştırın. Kızaran etleri tavada 2-3 dakika kavurun. Kaynayan ve koyulaşan çorbaya ekleyip karıştırın. … Yaklaşık 4-5 dakika pişirin. … Pumpum çorbasını Köpoğlu ile birlikte servis edebilirsiniz.
Pıt pıt çorbası hangi yöreye ait?
Pıtpıt Çorbası – Şanlıurfa Belediyesi.
Yüksük çorbası hangi bölgeye ait?
Mersin ve Adana yöresinde yapılan yüksük çorbası un, yumurta, tuz, salça ve erik şurubundan oluşur. Ayrıca nohutla köfte yapılıp pişirilir.
Amasra’nın neyi meşhur yiyecek?
Amasra’da ne yenir? Karadeniz usulü kızarmış hamsi ve diğer balık türleri. Amasra, Karadeniz balıkçılık geleneğine sahip olduğu için taze ve lezzetli balıklarıyla ünlüdür. … Mısır ekmeği. Amasra’da denemeniz gereken bir diğer özel lezzet ise mısır ekmeğidir. … 3. Kale dürümü … Mısır çorbası … Ravioli … Balkabağı tatlısı17 Mart 2020
Zonguldak’ta neyi meşhur yemek?
Zonguldak’ın meşhur yemekleri: Ereğli Pidesi, Pumpum Çorbası, Kızılcık Çorbası, Tirit, Pırasalı Mantar, Uğmaç Çorbası, Malay, Konserve Tavuk.
Gaziantep’in meşhur çorbası nedir?
1.Beyran Çorbası Her ne kadar farklı kültürlerin çorbası olarak bilinse de bu çorbanın anavatanı Gaziantep! Kış aylarının vazgeçilmez çorbalarından biri olarak bilinen Beyran Çorbası’nda kuzu eti, sarımsak ve doğal baharatlar bulunuyor.
Bartın denince akla ne gelir?
Doğal ve tarihi pek çok güzelliğe sahip olan Bartın’da gezilecek en önemli yerlerden bazıları; Güzelcehisar, İnkumu Plajı, Göldere Şelalesi, Bartın Şehir Hamamı, Amasra Hamamı, Yeraltı Çarşısı, Hisarkale Mahzenleri, Amasra Kalesi, Taşhan, Tekkeönü Kalesi.
Bartın’ın neyi meşhur hediyelik?
El Dokuma Ürünleri: Bartın’da özellikle tel kesme ve tahta baskı el yazmaları ülke çapında ünlüdür. Çekiciler Sokağı: Amasra ilçesi ahşap ve dokuma hediyelik eşyalar açısından oldukça gelişmiş olup, Çekiciler Sokağımızda zanaatkarlar tarafından yapılmış çeşitli güzel aksesuarlar satın alabilirsiniz.
Bartın’ın neyi güzel?
Bartın’da Görülecek Yerler: Amasra Kalesi. Lav sütunları Güzelcehisar. Bartın Nehri. Tavşan Adası. Küre Dağları Milli Parkı. Kemer şelalesi. Tepe Bakacak.
Pum pum çorbası nerenin?
Pum-Pum çorbası, ait olduğu yörenin harikası, Bartın yöresine ait bir çorbadır.
Cennet çorbası nedir?
Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Kış aylarında sıklıkla tüketilen bu çorba, gribe ve soğuk algınlığına karşı direnci artırır. Tavuk suyu kullanıldığı için protein değeri de yüksektir.
Püşürük çorbası hangi yöreye ait?
Püşürük Çorbası (VAN YÖRESİNE AİT LEZZETLİ BİR ÇORBA)
Peskütan çorbası hangi yöreye ait?
Sivas’ta ilkbahar aylarında hazırlanan ve kış boyunca tüketilen bir yoğurt çorbası olan peskütan, uzun raf ömrü ve kendine özgü lezzeti nedeniyle Sivas’ta en çok tüketilen çorbaların başında geliyor.
Püşürük çorbası nereye ait?
Püşürük çorbası veya Püşürük çorbası, et ve erişte ile yapılan bir çorba türüdür. Van’ın yerel mutfağında yer alır. Aynı adı taşıyan Artvin irin çorbası da vardır. Van Püşürük Çorbası, 30.09.
Mısır unu çorbası hangi yöreye ait?
Mısır çorbası çeşitleri aslen Karadeniz bölgesine aittir.
Mahluta çorbası hangi yöreye ait?
Mahluta çorbası, Antakya yöresine özgü bir mercimek çorbasıdır. Kırmızı mercimeğin su ile kaynatılmasıyla yapılır. Çorba kıvamına geldikten sonra ayrı bir tavada yağa kırmızı pul biber ve kuru nane eklenerek sotelenir.
Tavsiyeli Bağlantılar: Perde Neden Icat Edildi