İçeriğe geç

Maiyetinde Olmak Ne Demek

Maiyet ne anlama gelir?

Maiyet kelimesi için Türk Dil Kurumu şu cevabı veriyor: “Üst düzey memurun yanında bulunanlar, ama aynı zamanda alt düzeyde bulunanlar.” Yani herhangi bir iş alanında üst düzey bir memurun himayesi altında çalışan kişiler olarak öne çıkarılabilir.

Mahiyetinde olmak ne demek?

Türkçe-Türkçe sözlükte “özünde” teriminin anlamı “bir şeyin ne olduğu, özü, doğası, gerçeği”dir. (Öz, gerçeklikten daha geneldir. Gerçeklik, varlıkta zorunludur ve öz, hem varlıkta hem de yoklukta zorunludur.)

Müteyemmen olmak ne demek?

(ﻣﺘﻴﻤّﻦ) sıf. (ar. teyemmun muteyemmen “uğurlu olmak” kökünden) [Ş. Sami’ye göre muteyemmin doğru olandır.] Uğurlu, mübarek, kutlu: Köyü sevenlerin her zaman ziyaret ettiği bir yerdi. (Hüseyin C.

Mahiyetinde ne demek TDK?

Mahiyet kelimesi; nitelik, öz, kalite, orijinallik, öz, öz gibi anlamlara gelmektedir. Mahiyet kelimesinin kökeninin Arapça olduğu bilinmektedir. Arapça kökenli bir kelime olmasına rağmen dilimize yerleşmiş olmasından dolayı Türkçede de sıkça kullanıldığı görülmektedir.

Maiyet ne demek tarih?

Maiyet, Arapça “birlikte, birlikte” anlamına gelen “ma’a” edatından türetilmiş “yüksek rütbeli bir kişinin yanındakiler” anlamına gelir. Sultanın maiyeti olarak anılır.

Mahiyeti mi maiyeti mi?

Doğru telaffuzu mahiyet (ma:hiye) kelimesindeki gibidir, yani “a” harfi uzatılarak okunur. Maiyet kelimesi de Arapça kökenli bir kelimedir (maʿiyyet) ve daha düşük rütbeli insanlar anlamına gelir. “A” harfi telaffuz edilirken kısa ve uzatılmadan okunur.

Mahiyeti nedir kısaca?

Mahiyet kavramı, bir varlığın mahiyetini ve ne olduğunu ifade eden felsefi bir kavramdır.

Mahiyet nedir örnek cümle?

– İçeride anlamına gelir. Öz kelimesinin bir cümlede kullanımına dair bir örnek vermek gerekirse, şu şekilde olabilir: – “Tiyatro sahnesindeki her şeyin kişisel bir doğası vardır.”25 Şubat 2020

Insanın mahiyeti nedir?

Bir kelime olarak öz, bir şeyin iç yüzü, kökeni, özü, bir şeyin neyden yapıldığı, doğası, gerçekliği gibi birçok anlama sahiptir. Bir kişinin tüm maddi ve manevi durumlarına onun özü olarak atıfta bulunabiliriz.

Münib olmak ne demek?

(ﻣﻨﻴﺐ) sıfat ve i. (Ar. inābe munīb, “tövbe edip Allah’a yönelmek” kökünden) (Tövbe edip Allah yoluna yönelen, tövbekâr olan kimse): Be habîb, be hasîb, be nasîb / Be münîb, be nurse, be hatîb ( Süleyman Çelebi).

Münhezim olmak ne demek?

(ﻣﻨﻬﺰﻢ) sıf. (ar. inhizām munhezim “yenilmiş olmak” kelimesinden) Yenilmiş, yenilmiş, fethedilmiş: On iki bin kâfir Münhezim oldu / Kimisi Kürt oldu, kimisi Münadim (Süleyman Çelebi).

Müfteri olmak ne demek?

Kelimenin tam anlamıyla iftira, “yalan uydurmak” veya “sözcükler uydurmak” anlamına gelen f.r.y kökünden gelen ifterâ fiilinin mastarıdır. İftira atan kişiye “müftari” denir.

Mahiyetinde demek ne demek?

Türkçe-Türkçe sözlükte “öz” kelimesinin anlamı, bir şeyin ne olduğu, özü, mahiyeti, hakikati demektir. (Öz, hakikatten daha geneldir.

Maiyeti ne demek?

Maiyet, “üst rütbeli subaylarla birlikte olanlar, alt kademedekiler” anlamına geliyor.

Mahiyette bulunmak ne demek?

“Olgun” kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir ve Türkçe’ye Arapça’dan gelmiştir. “Öz”, “öz” veya “esans” anlamına gelir. Öz, bir şeyin doğasını, niteliğini ve doğasını ifade eden bir terimdir.

Ummet ismi ne anlama gelir?

Ümmet (Arapça أمة), tüm İslam toplumunu ifade eden bir kavramdır. Ümmet, bekar bir anneden doğan çocuklara verilen isimdir. Daha sonra, İslam’a inanan herkesi kapsayan bir anlam kazanmıştır.

Mirşah ismi ne anlama gelir?

Mihrişah, ünü güneş kadar yüksek ve parlak olan hükümdar anlamına gelir. Bu isim sadece kızlara verildiği için Melike ve Eve isimleri Mihrişah ile aynı anlamı taşır.

Malumat ne demek?

Malumat (Osmanlı Türkçesi: Bilgi), Musavver Malumat (Osmanlı Türkçesi: Resimli Bilgi) olarak da bilinir, 1894-1903 yılları arasında İstanbul’da yayınlanan bir Osmanlı haftalık edebiyat ve siyasi dergisiydi. Sultan Abdülhamit döneminde dağıtıldı ve kendisi de derginin destekçilerinden biriydi. Malumat (Osmanlı Türkçesi: Bilgi), Musavver Malumat (Osmanlı Türkçesi: Resimli Bilgi) olarak da bilinir, 1894-1903 yılları arasında İstanbul’da yayınlanan bir Osmanlı haftalık edebiyat ve siyasi dergisiydi. Sultan Abdülhamit döneminde dağıtıldı ve kendisi de derginin destekçilerinden biriydi.

Meşayih ne anlama gelir?

Meşâyih, “şeyh” kelimesinin çoğuludur ve şeyhler, ileri gelenler, büyük şahsiyetler, din bilginleri anlamına gelir (Steingass, 1998, s. 1243).

Tavsiyeli Bağlantılar: Piaget In Ahlak Gelişim Kuramı Nedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir