İçeriğe geç

Gaziantepliler Nasıl Yazılır

Artvinliler nasıl yazılır?

Doğru kullanım Artvinli olmalıdır.

Gaziantep nasıl yazılır TDK?

TDK’nın 1980 yılında yayımladığı imla kılavuzunda yanına “Gaziantep” yazılırken, 1996 yılında yayımlanan imla kılavuzunda “Gazi Antep” olarak ifade edilmiştir.

Ankaradakiler nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla “Ankaradakiler” veya “Ankara’da kiler” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Ankara’daki gibi olmalıdır.

Erzurumlu kelimesi nasıl yazılır?

ERZURUMLU KELİMESİNİN ANLAMI Büyük harflerle ve eksiz yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla Erzurumlu, erzurumlu olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Erzurumlu olmalıdır.

Diyarbakırlılar nasıl yazılır?

DİYARBAKIRLI KELİMESİNİN ANLAMI: Diyarbakır ilinden biri anlamına gelir. Büyük harflerle ve boşluk olmadan yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak Diyarbakırlı, diyarbakırlı olarak yazılır. Doğru kullanımı Diyarbakırlı olmalıdır.

Ardahanlılar nasıl yazılır?

Ardahan ilinden biri anlamına gelir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla Ardahanlı, ardahanlı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Ardahanlı olmalıdır.

Gaziantep mi Gaziantep mi?

Türk Dil Kurumu, Gaziantep’i Gaziantep olarak yazmayı daha uygun gördü. Türk Dil Kurumu, Gaziantep’i Gaziantep olarak yazmayı daha uygun gördü.

Antepli nasıl yazılır TDK?

Gaziantep ilinden bir kişi. Su canlılarının yaşamını inceleyen bir bilim dalıdır. Bu tür terimler yazılırken yan yana yazılır, ancak çoğu kişi bunları ayrı ayrı yazar. Bu kelime genellikle gaziantepli, gazi antepli olarak yanlış yazılır. Doğru kullanım Gaziantepli olmalıdır.

Gaziantep şehri nasıl yazılır?

Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde bir ildir. Bu kelime sıklıkla gazi antep, gaziantep olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Gaziantep olmalıdır.

Ankaralılar nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre Ankaralı kelimesinin doğru yazımı “Ankaralı”dır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Arıyan nasıl yazılır?

Arayan – arayan, gelmiyor – gelmiyor, olmuyor – olmuyor, görmüyor – görmüyor.

Acente mı acenta mı?

TDK’ya göre ajans mı yoksa acente mi? TDK’ya göre “agency” kelimesinin doğru yazımı “Agentur”dur. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Muğlalılar nasıl yazılır?

AMMUNISMA KELİMESİNİN ANLAMI Belirsizlik hali anlamına gelir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. İçindeki ekler ayrılmaz şekilde yazılır. Bu kelime sıklıkla muğlalılık, muğla’lılık olarak yanlış yazılır.

Kütahyalılar nasıl yazılır?

Büyük harflerle ve boşluksuz yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla Kütahya’dan türetilen Kütahyalı olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Kütahyalı olmalıdır.

Ayşeler nasıl yazılır?

İstanbul’daki insanlar beni tanımadı. İstanbulluların beni tanıması normaldir. Özel isimlere “aile, ev, soy, köken” anlamını ekleyen “-ler, -gil” ekleri bir kesme işaretiyle ayrılmaz. Ayşeler yarın buraya gelecek.

Artvinliler ne denir?

Murgul’da bir bakır madeni vardır. Tarihte Livane ve Çoruh olarak bilinir. Artvin ilinin nüfusu Gürcüler, Hemşinliler, Türkler ve Lazlardan oluşmaktadır.

Artvinliler nereli?

Artvin, Ahameniş döneminde Gürcistan’da da yayılan bir din olan Zerdüştlük ile bağlantılı olarak ortaya çıkan bir yer adı olarak kabul edilir. Artvin, antik Gürcü kaynaklarında “Artavani” olarak anılır. Gürcü tarihçi ve coğrafyacı Vahuşti de bu yerleşimden “Artavani” olarak bahsetmiştir.

Artvinliler hangi dil konuşuyor?

Bugün Rize’de yaşayan Hemşinliler Ermenice kelimelerle Türkçe konuşurken, Artvin’de yaşayanlar ise Ermenice bir lehçe olan Homşetma’yı konuşuyor. Hopa’daki Hemşinliler kendilerini Türk hissediyor.

Artvinliler hangi boydan?

Artvin Kıpçak Türkleri saf Türk’tür ve Kıpçak boyuna mensuptur. Tarih profesörleri ve tarih uzmanları da bugün Artvin’in Yusufeli, Şavşat, Ardanuç ve Merkez köylerinin büyük çoğunluğunun (Ahıska Türkçesi konuşanlar) çılgın Kıpçak boyuna mensup olduğunu belirtmektedirler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Oral Seks Yapan Escort